Witam wszystkich otóż chodzi mi czy rozrząd w mojej octavi jest bez kolizyjny czy nie a dokładnie czy podczas pękniecia paska silnik do remontu lub wymiany gdyż kolega ma w golfie3 z silnikiem 1.4 bez kolizyjny walnoł mu pasek i wystarczy ze założy nowy rozrzad mam octavie z 98r. 1.6 74 kw dziękuje i pozdrawiam
Witam.
Niestety nie wiem czy to kolizyjny czy bezkolizyjny rozrząd.Sam mam Octę 1,6, tyle że BFQ rocznik 2008 i chętnie dowiem się jakiego rodzaju jest w niej rozrząd,a nie chciałbym zakładać nowego tematu :wink: więc jeśli mogę to się podłączę z zapytaniem :lol:
luks, dokładnie sie z toba zgodze ! w vw 2,0 jest kolizyjne jak i 1,8 - mowa o 8v.. dawniej opel w swoim motorze 1,68v montowanym w kadecie i astrze mial bezkolizyjny rozrzad - wystrczylo pasek zalozyc i jechac dalej :wink:
Ruszyłem temat na wczorajszym przeglądzie w ASO i gość (wyglądał na w miarę kumatego)zapytany o kolizyjność mojego silnika 1,6 BFQ stwierdził, że wszystkie silniki VW obecnie produkowane są kolizyjne w 90%.Dodam,że było to w ASO Interauto w Krakowie przy Zakopiańskiej.
Więc w sumie to już sam nie wiem....
Komentarz